Specialisten in eten

specialist-in-etenErgens zijn we allemaal specialisten op het gebied van eten, want eten doen we allemaal, maar wat maakt mensen nu specialisten in eten? Specialisten in eten kennen we trouwens op verschillende gebieden want nergens verschillen de smaken zoveel dan bij het eten. Ook voor eten geldt in het algemeen dat een specialist iemand is die anderen in zijn of haar vakgebied met verve overschrijdt. Je kunt dus zowel specialist zijn in fastfood, als in haute cuisine als in regionale of mondiale keuken. Daarom lijkt het ons handig om deze verschillende specialismes eens met elkaar te vergelijken.

De kwaliteit van specialisten in eten

De maaltijdbox

Ook zelf kan je specialist zijn in eten. Met een beetje hulp is het namelijk enorm eenvoudig om zelf een mooie maaltijd op tafel te zetten! De hulp hiervoor is de maaltijdbox, een box met eten en recepten zodat u zelf alle ingrediënten heeft om een heerlijke maaltijd te maken. De maaltijdbox wordt veel partijen aangeboden, zo zijn er onder andere de Hellofresh Box en de Allerhande box van Albert Heijn.

Fastfood

Het lijkt misschien paradoxaal op het eerste moment, maar er bestaan wel degelijk specialisten in fastfood. Zeg dus nooit zomaar een hotdog tegen een hotdog of een hamburger tegen een hamburger. Kwaliteitsvol fastfood bereiden is wel degelijk mogelijk wanneer je dit doet met natuurlijke en gezonde ingrediënten. Wie denkt dat fastfood enkel gemaakt kan worden van minderwaardige ingrediënten of zelfs afval, die slaat de bal helemaal mis.

Haute cuisine

Bij deze specialisten in eten, is de maatstaf voor kwaliteit duidelijk. Hier gaat het over verfijnde gerechten die enkel door sterrenrestaurants geserveerd worden. De sterren worden in vele gevallen toegekend aan inspecteurs die de restaurants aan strenge controles en kritieken onderwerpen. Nee, wie dit doorstaat, heeft zijn sterren zeker verdiend en mag zich terecht specialist in eten noemen.

Regionale keuken

Peestamp met rookworst, erwtensoep met balletjes, hutsepot. Het zijn allemaal typisch Nederlandse gerechten en toch zijn er een heleboel Nederlanders die er een beetje op neerkijken. Specialisten in eten zullen je meteen vertellen dat dit totaal onterecht is. Wie regionale gerechten op een degelijke manier wil bereiden, moet een echte specialist zijn in het eigen eten. Hierbij wordt niet alleen het recept gevolgd, maar kan de specialist er ook voor zorgen dat het gerecht altijd zijn typische smaak behoudt, ook al zijn de omstandigheden of de ingrediënten soms niet optimaal.

Mondiale keuken

Sommige mensen zullen er zich wel nooit aan wagen en anderen kunnen er maar niet genoeg van krijgen: de mondiale keuken. Voor exotische gerechten geldt immers hetzelfde als voor onze regionale gerechten. Wanneer je ermee opgroeit, dan lijkt het niets speciaals, maar wanneer je de mondiale keuken kunt heruitvinden wanneer je je ver van het land van herkomst bevindt en je vaak problemen ondervindt om aan de juiste ingrediënten te geraken, dan ben je pas echt een specialist.

Wat mag een specialist in eten kosten?

Hierover zijn de meningen verdeeld. Meestal betaal je in een sterrenrestaurant meer dan in een hamburgertent en wie thuis regionale of mondiale gerechten klaarmaakt, zal vaak goedkoper uitkomen. Voor een echte specialist in eten geldt, dat er niet altijd een prijskaartje op te plakken valt. Een echte specialist in eten, werkt vanuit het hart.