Specialisten in mode

mode-overzichtMisschien is niet iedereen even begaan met de laatste mode. Toch maakt mode een belangrijk deel van ons leven uit, of we dat nu willen of niet. Voor sommigen is mode een vluchtig begrip, voor anderen een kunst. Nog anderen willen dat mode vooral draagbaar blijft. Een specialist in de mode heeft natuurlijk vooral een hart voor mode, maar tegelijk moet een dergelijke specialist vooral iemand zijn die er zich van bewust is dat mode vaak dit alles tegelijk is: een deel van ons leven, vluchtig, een kunstvorm en vooral draagbaar.

De kwaliteit van echte mode

Duurzaamheid

Vaak wordt gezegd dat echte mode zich onderscheidt van pret-a-porter-kleding, die dan wel klaar om dragen is, maar tegelijk te veel weg heeft van inspiratieloze eenheidsworst. Mode straalt kwaliteit uit, daar is iedereen het over eens. Wat vaak minder duidelijk is, is welke kwaliteit echte mode dient uit te stralen. Wanneer het gaat over duurzame materialen, dan kunnen we wel stellen dat het inderdaad een van de kwaliteiten van mode is dat deze gemaakt wordt van stevige en, indien mogelijk, ecologisch verantwoord materiaal. Maar wat doe je wanneer je ontdekt dat je favoriete modeontwerper plastic gebruikt heeft, kan dit wel eens voor gewetensproblemen zorgen. Tenzij het natuurlijk gaat over recuperatiemateriaal, want dan ben je natuurlijk wel goed bezig.

Creativiteit

Wanneer het gaat over creativiteit, dan hoort deze eigenschap ook zeker tot de kwaliteiten die een specialist in mode gewoon moet bezitten. Tegelijkertijd staat mode ook voor draagbaarheid. Hoe creatief een creatie ook is, mode wordt in eerste instantie nog altijd gedragen. Daarom zal een echte specialist in de mode er ook altijd voor zorgen dat zijn ontwerpen niet alleen creatief zijn, maar ook draagbaar. Daarnaast zijn er ook vele websites die je hierbij kunnen helpen. Zoek je bijvoorbeeld sneakers dan zijn er diverse websites die een selectie hebben gemaakt van alle trends op dat moment zoals www.nieuwesneakers.nl. Je ziet dan een overzicht van de nieuwste sneakers. Zo zie je op dit moment bepaalde schoenen terugkomen als de Adidas Superstar en de Nike air Max.

De prijs van mode

Aan echte mode hangt een prijskaartje. Dat wordt vaak gezegd, maar is dat wel zo? Een goede maatstaf voor mode is inderdaad de prijs ervan, maar dat wil niet zeggen dat ook werkelijk alle mode peperduur hoeft te zijn. Sommige merken en specialisten in mode vinden het juist belangrijk dat hun kledingstukken door iedereen gedragen kunnen worden. Langs de andere kant, is het wel opletten wanneer een stuk merkkleding aan dumpingprijzen aangeboden wordt. Modekleding die in lageloonlanden wordt nagemaakt door uitgebuite werknemers die vaak dan ook nog eens kinderen zijn, dat is iets waar een echte specialist in mode zich ver van af zal houden. Wanneer je daarentegen een buitenkansje vindt in een echte uitverkoop of outlet van een bekend merk, dan mag je je natuurlijk niet laten tegenhouden om de kans van je leven te slaan.